Cijfers? Dat vind ik maar lastig…

Financiën

Gepubliceerd: 22 - 07 - 2020

Cijfers? Dat vind ik maar lastig…

Of je het nou leuk vind of niet, maar financieel management is een belangrijk onderdeel van jouw bedrijfsvoering. Veel mensen denken bij financieel management vooral aan cijfers en complexe berekeningen. Maar het is veel meer dan dat, en minder complex dan je denkt. In deze blog nemen we jou mee in onze wereld van financieel management.

Of het nou een tomaat is, of een gerbera, chrysant of komkommer, het maakt voor ons niet uit. Jouw product wordt verhandeld en dus verkocht. Rechtstreeks of via een handelaar. Dat is mooi, want dat betekent dat er geld binnen komt. Hoe beter, unieker, mooier jouw product en des te hoger de vraag, des te hoger jouw verkoopprijs. Maar, om dit product te kunnen verkopen, moet je ook flink wat kosten maken. Dit betreft onder andere de inkoop van het plantgoed, stekmateriaal, en andere teeltmaterialen. Dan volgen er arbeidskosten, want iemand moet het werk doen. En tsja, heb jij ervaren, duurdere krachten, of juist veel jonge scholieren? En hoe is de kwaliteit van hun werk? En hoe snel werken zij? Allemaal interessante vragen, welke uiteindelijk jouw arbeidskosten bepalen. Dezelfde analyse kunnen we maken voor al jouw andere kosten. Echter, onder aan de streep moet er geld over blijven. Want dat is waarom jij aan het ondernemen bent. Toch?

Dit verhaal klinkt vrij logisch tot nu toe. Dus wat doen wij dan eigenlijk? Wij maken deze geldstromen voor jou inzichtelijk, waardoor jij altijd inzage heb in jouw financiële positie. Dit doen we door ons eigen management informatie systeem. Super handig! Maar goed. Dan heb je een mooi overzicht en kun je zien hoe je het doet. Dat is leuk. Onze toegevoegde waarde ligt met name bij het juiste gesprek voeren. Wat is dan het verhaal achter de cijfers? Hoe kunnen we zaken verbeteren, optimaliseren, of veranderen? Door onze jarenlange ervaring en diversiteit aan klanten, kunnen wij daar veel adviezen in geven.

Ik hoor je nu zeggen. “Ja, dat is leuk. Maar dit gaat vooral over mijn huidige situatie. Hoe zit dit met de toekomst?” Nou, wij maken ook, in samenwerking met jou, goed onderbouwde prognoses. En bij uitbreidingsplannen en/of investeringen in machines of andere zaken, maken wij ook de berekeningen. We hebben alle investeringen ondertussen met enige regelmaat gezien. We weten dus zeker waar we over praten. Uiteindelijk willen we weten wat het jou gaat opleveren als je gaat investeren. En uiteraard staan we je ook bij tijdens gesprekken met (externe) financiers. Kortom: wij zijn jouw partner op het gebied van financiën.

Dus? Cijfers zijn niet lastig. Jouw cijfers vertellen jouw verhaal. En jouw verhaal verandert iedere dag. Dus waar wil jij morgen staan?

Deel deze pagina op social media

Contact opnemen over dit onderwerp?

Sjors van der Helm

Directeur & Adviseur Financiën

sjors.helm@bqurius.nl