Tijd om over te stappen

Energie

Gepubliceerd: 10 - 06 - 2020

Tijd om over te stappen

Een vraag die je regelmatig voorbij ziet komen in je Postvak IN of je spambox. Energieleveranciers proberen je er van te overtuigen dat het voordelig is om een contract bij ze af te sluiten in plaats van bij de concurrent. Ze strooien met welkomstkortingen waardoor je al gauw het gevoel krijgt dat er addertjes onder het gras zitten. Voor de een is het een verschrikkelijk onderwerp, voor de ander is het juist een sport om de energiekosten thuis zo laag mogelijk te houden. Ook al vind je het niet interessant, eens in de zo veel tijd loopt je contract af en word je gedwongen om je er in te verdiepen. Pas dan kun je tot de conclusie komen dat er wel degelijk iets te besparen valt.

In de tuinbouw is dit niet anders. Het energiemanagement is niet de core business. Dat is namelijk de teelt. Dit is logisch, maar dit betekent vaak dat energie onvoldoende aandacht krijgt. De energiekosten van een tuinbouwbedrijf nemen gemiddeld een derde van de kostprijs in beslag. Een behoorlijke kostenpost met meer besparingsmogelijkheden dan de meesten voor ogen hebben.

Uiteraard vraagt een optimalisatieproces om tijd en kennis. Precies de tijd die een ondernemer niet heeft of niet vrij kan maken in zijn organisatie. En precies de kennis die je pas op doet als je continu met de ontwikkelingen op energiemarkt bezig bent. Daarbij zijn het geen eenmalige ingrepen maar vraagt het dagelijks om de juiste aanpassingen.

Precies hierom bieden wij totale ontzorging op dit vlak. Het team van bQurius houdt 24/7 de energiemarkt scherp in de gaten. Jouw energiekosten worden kritisch bekeken en van A tot Z geanalyseerd. Denk hierbij voornamelijk aan de dagelijkse, kostprijsgerichte aansturing van WKK’s of andere warmte en CO2 producerende installaties, het aanpassen van de benodigde contractvermogens of het advies bij geschikte in- en verkoopmomenten op de gas- en elektriciteitsmarkt.

Voor beheer en optimalisatie heb je wel inzicht nodig. Dat geldt zowel vooraf als achteraf. Wat heb ik? Wat kan ik? Wat heb ik bereikt? En waar kan ik nog iets verbeteren? Wij geven antwoord op al deze vragen d.m.v. begrotingen, managementrapportages en persoonlijke begeleiding in de adviezen die hieruit voortvloeien. bQurius is in staat om op gedetailleerde wijze de energiezaken van het bedrijf in kaart te brengen en op basis daarvan strategieën te bepalen voor de korte- en lange termijn.

Hebben we je aandacht getrokken en ben je benieuwd naar de mogelijkheden, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wellicht is het voor uw bedrijf nu ook tijd om over te stappen!

Deel deze pagina op social media

Contact opnemen over dit onderwerp?

Bart Setz

Energie

bart.setz@bqurius.nl