De ultieme proeve van bekwaamheid

bQurius

Gepubliceerd: 13 - 07 - 2022

De ultieme proeve van bekwaamheid

Afstuderen… wanneer je aan een opleiding begint weet je dat je daar naar toe werkt. Afgelopen half jaar moesten wij aan ‘’de ultieme proeve van bekwaamheid’’ geloven zoals de meeste Hogescholen het ook wel noemen. De afgelopen 20 weken hebben wij, Ilse en Dewi, voor onze studie Tuinbouw & Agribusiness een onderzoek uitgevoerd voor bQurius. Beide hebben we de afstudeerrichting Greenport & Management. In deze blog nemen wij jou mee in onze afstudeerperiode.

Energie
Ik, Dewi, heb de kans gekregen om bij bQurius af te studeren door een onderzoek uit te voeren naar een onderwerp wat mij erg interessant leek. Ik heb voor de afdeling Energie onderzocht hoe bQurius de gebruikswaarde van de MIS-Energie kunnen optimaliseren voor de Energieklanten. Tijdens mijn onderzoek ben ik vrij gelaten zodat ik het kon inrichten en uitvoeren op mijn manier. Door de vrijheid en zelfstandigheid heb ik me op heel veel vlakken kunnen ontwikkelen. Daarnaast kreeg ik begeleiding waar dat nodig was. Mijn onderzoek was gericht op de ervaring, wensen en behoeften van de Energieklanten van bQurius. Doordat veel Energieklanten open stonden voor het onderzoek, heb ik alle ervaringen, verwachtingen, wensen en behoeften goed in kaart kunnen brengen waardoor ik uiteindelijk een goed advies heb kunnen leveren aan bQurius. Omdat mijn onderzoek ook daadwerkelijk een probleem was binnen de organisatie, werd ik serieus genomen en zullen mijn aanbevelingen ook echt worden geïmplementeerd. Ik vond het erg leuk om binnen een bedrijf van toegevoegde waarde te kunnen zijn. In het Energieteam ben ik met open armen ontvangen en mede daardoor zijn de afgelopen 20 weken voorbij gevlogen.

Financiën
Ook ik, Ilse, moest aan de ultieme proeve van bekwaamheid geloven. Via Dewi ben ik in contact gekomen met bQurius. Ik vond het erg leuk om samen met een klasgenoot en vriendin stage te kunnen lopen bij bQurius! Ik mocht voor de afdeling Financiën onderzoek doen naar de financierbaarheid van Nederlandse tomatentelers. Ik heb onderzocht welke financiële kengetallen en criteria invloed hebben op de financierbaarheid. Om dit te onderzoeken heb ik diepte-interviews afgenomen bij Nederlandse banken en accountants.

Tijdens de stage werd ik goed begeleid door mijn stagebegeleider, Sjors van der Helm. Samen met Sjors kon ik een scherpe onderzoeksvraag opstellen, waardoor het onderzoek goed af gekaderd was. Ook kon ik altijd mijn vragen stellen, mocht er iets niet helemaal duidelijk zijn. Naast mijn afstudeeronderzoek mocht ik nog aan andere kleine projecten werken wat ik erg leuk vond. Hierdoor leerde ik nog meer over financiën, wat ik ook weer kon meenemen in mijn afstudeeronderzoek. Ik kreeg veel verantwoordelijkheid over mijn werkzaamheden en kreeg veel ruimte om dingen naar mijn eigen hand te zetten en dingen aan te dragen.

Na deze leuke afstudeerperiode heeft bQurius mij een baan aangeboden die ik met beide handen aangegrepen heb! Ik mag me bezig gaan houden met duurzaamheid, wat ik een hele leuke uitdaging vind in deze bijzondere tijd.

 

Deel deze pagina op social media

Contact opnemen over dit onderwerp?

Ilse Vreugdenhil

Financiën

ilse.vreugdenhil@bqurius.nl