Waar sta jij zonder goede werknemers?

P&O

Gepubliceerd: 12 - 05 - 2020

Waar sta jij zonder goede werknemers?

Natuurlijk is dit een retorische vraag. Jouw product – of het nou paprika’s, chrysanten, tomaten of gerbera’s zijn – is volgens mij niet het enige waar veel aandacht voor moet zijn. Aandacht voor jouw mensen is minimaal net zo belangrijk. En dat is niet altijd zo geweest. Sterker nog: dat is nog steeds niet overal zo. Gelukkig mag ik me hier iedere dag mee bezig houden. Dus de vraag van vandaag voor jou: hoe ga jij met jouw mensen om?

Na ruim 13 jaar werkzaam te zijn geweest in de fitnessbranche, werk ik nu in de glastuinbouw. Een interessante overstap, waar een hele nieuwe wereld voor me open gaat. In de fitnessbranche is er veel aandacht voor de mensen. En ik dacht dat in de tuinbouw de focus vooral op het product lag. Maar laat dat bij ons en onze klanten nou net even anders zijn. Er is zeker ook zoveel aandacht voor de mensen, en dat op een manier waar veel bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik zie een hoge mate van bewustzijn bij ondernemers over de invloed en waarde van goed personeel. In een tijd van schaarste (voor de coronacrisis) en oplopende kosten is het boeien en binden van jouw mensen belangrijker dan ooit!

Dit is dan ook precies één van de redenen, waarom wij hier veel tijd een aandacht aan besteden. Dit is waar wij sterk in zijn. Wij ondersteunen onze klanten door veel zorg te besteden aan inwerktrajecten, voortgangstrajecten en evaluatiemomenten. Natuurlijk kijken we naar prestaties, maar we staan ook stil bij de ambities van de medewerker zelf. Zit je nog op de goede plek? Waar wil je over 2 jaar staan? Het doel is uiteraard om jou en het bedrijf te helpen om samen te groeien. Ook richting het einde van een loopbaan is begeleiding belangrijk. Hierbij kijken we samen naar onder andere mogelijke aanpassingen in werkzaamheden of duur van de arbeidsweek. Een ander mooi voorbeeld vind ik de manier waarop wij naar scholieren en uitzendkrachten kijken. Zij zijn ook werknemers met vaak verborgen talenten. Door aandacht te hebben voor deze werknemers word je een bewuste werkgever. Hierdoor willen mensen graag bij je werken en blijven werken.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus: hoe ga jij met jouw mensen om?

Deel deze pagina op social media

Contact opnemen over dit onderwerp?

Margo Uijlenbroek

P&O Adviseur

margo.uijlenbroek@bqurius.nl