Van beurshandelaar tot energieadviseur

Energie

Gepubliceerd: 29 - 01 - 2021

Van beurshandelaar tot energieadviseur

Dit klinkt wellicht als een vreemde stap, maar dat was het voor mij helemaal niet. Na 17 jaar handel in aandelen en opties, waarvan de laatste 4 jaar alleen in een kantoor, was het tijd om het roer om te gooien. De wens naar een baan met collega’s won het van de hoop om nog eens een flinke klapper op de beurs te maken. Dit laatste was toch al een aantal jaar niet meer voorgekomen en het werd voor mij steeds lastiger om het te winnen van de geautomatiseerde aandelenhandel.

Via Suzanne, werkzaam als P&O-adviseur bij bQurius kwam ik bij het hoofd van de energieafdeling van bQurius terecht. Al in het eerste gesprek met Bart werd duidelijk dat mijn ervaring als beurshandelaar ook wel eens van pas kon komen bij bQurius. Naast het op de juiste manier aansturen van WKK’s, kan de termijnhandel in gas en elektra de energiekosten van de klanten flink naar beneden brengen. Op dit onderdeel werd dus meteen duidelijk dat ik van meerwaarde kon zijn bij bQurius. Voor de vorm heb ik in de twee weken na het eerste gesprek nog een aantal sollicitaties de deur uit gestuurd, maar eigenlijk wist ik al wat ik wilde. bQurius zou mijn nieuwe werkgever worden. In het tweede gesprek bleek dat bQurius er hetzelfde over dacht en werden de laatste plooien glad gestreken. Vanaf de eerste dag voelde ik wat ik al jaren gemist had: het hebben van collega’s, maar voornamelijk collega’s die de wil hebben om het vandaag weer net iets beter te doen dan gisteren. Het werk is nooit saai en levert regelmatig pittige discussies op, maar altijd met hetzelfde doel. We willen de beste dienstverlener zijn, waar de tuinbouwsector niet omheen kan

Afgelopen 14 oktober was ik een jaar in dienst en tijdens de evaluatie van het eerste jaar werd mij de kans geboden om binnen ons team door te groeien tot klantverantwoordelijke. Dit geeft meteen weer wat er binnen het bedrijf mogelijk is. Klantverantwoordelijke worden is leuk, maar daar komt nog wel wat bij kijken. Niet alleen in mijn eigen ontwikkeling, maar ook zeker in het vinden van nieuwe collega’s. Groeien in klantenaantal is leuk, maar we willen niet dat de kwaliteit van onze dienstverlening hierdoor achteruit gaat. Daardoor blijven we op zoek gaan naar nieuw talent.

Heeft mijn verhaal je getriggerd en ben je geïnteresseerd in een baan als energieadviseur, schroom dan niet om contact op te nemen.

Deel deze pagina op social media

Contact opnemen over dit onderwerp?

Joost Veenendaal

Energie Adviseur

joost.veenendaal@bqurius.nl