10 jaar bij bQurius

bQurius

Gepubliceerd: 25 - 03 - 2024

10 jaar bij bQurius

Het is alweer 10 jaar geleden dat in startte bij bQurius, want op 1 februari 2014 verruilde ik ABN AMRO voor bQurius. ABN was met 7 jaar en 11 maanden een geweldige leerschool gebleken, maar ook een werkomgeving waarin ondernemerschap en ambitie steeds minder ruimte kreeg. Terwijl ik merkte hier juist ruimte voor te willen hebben en houden. Uiteindelijk was de keuze dan ook snel gemaakt om deze overstap te maken en terugkijkend is het het allemaal waard geweest.

Zo ging ik dus in 2014 van de ene kant van de vergadertafel naar de andere kant en kwam ik tegenover de bank te zitten, naast de ondernemer. Daarbij was ik nu onderdeel van een groeiend bedrijf met 5 man personeel met diensten als P&O, energiemanagement en onderhoud. Al in de weekenden was ik vanaf december 2013 bezig met begrotingen maken voor het nieuwe jaar en de eerste kredietaanvraag werd al in januari ingeleverd bij de bank. En ik was formeel nog niet eens gestart met werken voor bQurius.

De vraag om er te komen werken verraste me toentertijd wel enigszins. Ik kende bQurius en de bedrijven er achter niet. Ik was bij Kwekerij de Kabel betrokken geraakt vanwege een kredietaanvraag die zij hadden. De financieringsvraag verviel door de EHEC crisis, maar het contact bleef en uiteindelijk resulteerde dat in een gesprekken om er te komen werken. De vraag was simpel vanuit De Kabel: “We hebben groeiende bedrijven en huren voor financieel advies soms de accountant of een financieel adviseur in, maar we willen dit meer vanuit onze bedrijven kunnen invullen, zou jij die rol kunnen invullen?”.

Niemand had kunnen voorzien waar we heen zouden groeien als kantoor en welke rol ik hierin uiteindelijk zou gaan vervullen. We hadden wel meteen een klik en ik denk dat zij beter dan ik de inschatting maakte dat ik de rol als financieel directeur voor hun bedrijven prima kon vervullen. En zo startte een dienstverband wat in 2018 dus overging in eigenaarschap en directievoering.

We groeiden van 5 medewerkers naar 15 en van 15 naar 30 in die tijd. Het is een dynamiek waaraan we gewend zijn geraakt en toch door sommige jaloersmakend wordt aanschouwt in de huidige arbeidsmarkt. Onze aantrekkingskracht zit hem denk ik in het feit dat we tot op de dag van vandaag kunnen zeggen, dat we bedrijven echt helpen en toekomstbestendig maken. Die missie gezamenlijk uitvoeren geeft energie. Deskundig met oog voor resultaat, vallen en opstaan, leren en verbeteren en lol hebben van en op je werk. Dat is nog steeds onderdeel van onze cultuur en die bewaken we met een steeds groter wordende groep.

Neemt niet weg dat ik wel steeds minder tijd had voor financieel advies en daar ligt nog steeds mijn hart. Met het toetreden van Bart Setz tot de directie in 2021 en het verdelen van de afdelingen kwam deze tijd deels terug. Met de groei van het financiën team vanaf 2023 hebben we nu ook echt weer ruimte om nieuwe opdrachten op te pakken en ook bij bestaande klanten op b.v. het gebied van verduurzaming tempo te maken. Er valt nog genoeg te doen, zaken beter te maken en succes te behalen. Toch kijk ik ook met heel veel trots terug op de afgelopen 10 jaar en wat er in die tijd allemaal is gelukt. Op naar het volgende ijkpunt; 20 jaar bQurius!

 

Deel deze pagina op social media

Contact opnemen over dit onderwerp?

Sjors van der Helm

Directeur & Adviseur Financiën

sjors.helm@bqurius.nl