Stage Referenties

Tara Groenewegen

Opleiding: Mediamanagement, Grafisch lyceum Rotterdam.
Project: 9 Maanden meeloop stage
Jaar: 2021-2022

In het laatste jaar van mijn opleiding was het tijd om negen maanden stage te gaan lopen. Best een uitdaging, want negen maanden stage lopen bij een bedrijf wat je nog niet kent is ook best spannend. Uiteindelijk ben ik heel erg blij dat ik voor bQurius heb gekozen. Mijn stage periode is echt voorbijgevlogen en heb ik heel erg leuk ervaren. Door iedereen bij bQurius ben ik enthousiast ontvangen. Het is een leuk, enthousiast, leerzaam, uitdagend en jong bedrijf. We hebben veel leuke uitjes ondernomen en georganiseerd.

Tijdens mijn meeloop stage heb ik bijna alle werkzaamheden van de Marketing en Communicatie afdeling mogen leren en uitvoeren. Ik kreeg zelf ook steeds meer verantwoordelijkheden, wat ik erg leuk vond. Zo mocht ik langs klanten om content te maken op locatie. Ik kreeg veel vrijheid en initiatief tonen werd erg gewaardeerd.

Ik heb erg veel geleerd tijdens mijn stageperiode bij bQurius. Naast dat ik ben geslaagd voor mijn opleiding en nu een diploma op zak heb, ben ik ook gegroeid als persoon. Ik behoorde echt tot een team en elke dag was een feestje. Nu heb ik zelfs een bijbaan bij Bqurius op de Marketing en Communicatie afdeling, zo kan ik tijdens mijn volgende opleiding blijven werken bij bQurius.

Ilse Vreugdenhil

Opleiding: Tuinbouw en Agribusiness Inholland Delft
Project: Welke financiële kengetallen en criteria hebben invloed op de financierbaarheid van Nederlandse tomatentelers?
Jaar: 2022

In het laatste jaar van de opleiding Tuinbouw en Agribusiness aan Inholland Delft heb ik mijn afstudeeronderzoek bij bQurius gedaan. Ik heb onderzocht welke financiële kengetallen en criteria invloed hebben op de financierbaarheid van Nederlandse tomatentelers. Het formuleren van de onderzoeksvraag ging gemakkelijk en in samenspraak met bQurius.

Het afstuderen bij bQurius heb ik erg positief ervaren. Ik heb tijdens mijn stage verschillende projecten mogen doen en veel verantwoordelijkheid gekregen. Binnen bQurius is er altijd ruimte om (nieuwe) ideeën aan te dragen en dit nemen ze erg serieus. Bij bQurius zien ze je echt als onderdeel van het team. Ik heb tijdens de stageperiode ontzettend veel geleerd bij bQurius. Toen ik hier begon wist ik de basis van financiën, maar nu na afloop van mijn stage heb ik deze kennis erg heb kunnen vergroten. Ik werd goed begeleid vanuit BQ en kon altijd mijn vragen stellen. Daarnaast heeft bQurius een heel gezellig team, waardoor ik met veel plezier elke dag naar stage ging!

Kortom een hele leerzame, geslaagde en ook gezellige stage. Ik zou daarom iedereen een stage bij bQurius aanbevelen!

Dewi de Lange

Opleiding: Tuinbouw & Agribusiness Inholland Delft
Project: Gebruikstevredenheidsonderzoek – De gebruikswaarde van de MIS-Energie optimaliseren voor de Energieklanten van bQurius
Jaar: 2022

Het laatste jaar van mijn opleiding: Tuinbouw & Agribusiness was aangebroken. Ik zocht een bedrijf waarbij ik een afstudeeronderzoek kon uitvoeren en uiteindelijk ben ik bij bQurius terecht gekomen. Ik heb onderzoek gedaan naar hoe bQurius de gebruikswaarde van de MIS-Energie optimaliseren voor hun Energieklanten. Ik heb mijn afstudeeronderzoek uitgevoerd op de afdeling Energie en ik heb het daar onwijs naar mijn zin gehad.

Ik heb tijdens mijn afstudeerperiode heel veel nieuwe dingen geleerd. Ik kreeg veel verantwoordelijkheid en vrijheid maar waar nodig ook begeleiding. Ik ben door het hele team met open armen ontvangen waardoor ik een hele fijne tijd heb gehad tijdens mijn afstudeerperiode.

Jerrel den Harder

Opleiding:  Business studies – Banking and insurance InHolland Den Haag
Project: Het opzetten van een ratingmodel waaraan je kunt zien hoe financieel sterk de bank een dergelijke klant inschat op basis van de jaarcijfers.
Jaar: 2020

Omdat ik vanaf mijn 13e in de tuinbouwsector werk is mijn interesse in deze sector alleen maar gegroeid. Via mijn werk bij Schenkeveld werd ik benaderd door bQurius voor een stage op de afdeling Financiën. Ik was meteen enthousiast, op deze manier kon ik cijfers combineren met de tuinbouwsector.
Tijdens mijn stage heb ik heel veel verschillende dingen mogen doen. Ik mocht aan de slag met verschillende projecten en kreeg veel verantwoordelijkheid. Daarnaast ben ik onderzoek gestart naar hoe banken tuinbouwondernemingen raten. Vanuit dit onderzoek heb ik een beroepsproduct gemaakt, een eigen ratingmodel. Iets wat ze bij bQurius echt goed konden gebruiken. Aan de hand van dit ratingmodel kunnen ze zien hoe financieel sterk de bank een klant inschat op basis van de jaarcijfers.
Met trots heb ik mijn stageperiode goed afgerond. Het is super tof om ondernemers van tuinbouwondernemingen te ondersteunen op financieel vlak, dit is een andere kant van de sector. Er hangt bij bQurius een gezellig sfeer, waarnaast ook hard werken hoort. Naast mijn studie ben ik als Junior Data Adviseur aan de slag gegaan bij bQurius. Stage lopen bij bQurius, is een aanrader!

Gwen Straathof

Opleiding: Communicatie Hogeschool Rotterdam
Project: Hoe kan bQurius zich positioneren in de tuinbouwadviesmarkt en meerwaarde creëren voor potentiële klanten.
Jaar: 2020

Na een leerzame minor in het buitenland was het tijd om af te studeren. Ik zat in mijn 4e jaar van de opleiding communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Mijn afstudeeronderzoek heb ik bij bQurius mogen doen als Communicatie stagiaire. Ik kom zelf uit het Westland en de tuinbouwsector heeft mij altijd gelegen. Dus wat is er leuker dan je eigen vakgebied combineren met deze sector? Precies, niets!

Misschien is het sommige van jullie wel opgevallen dat bQurius actiever op social media is sinds een tijdje? Mijn afstudeeropdracht was namelijk een strategisch communicatieplan uitwerken om bQurius beter zichtbaar te maken en meer op de kaart te zetten. Een groot onderdeel hiervan is het inzetten van social media. Tijdens mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar de positionering van bQurius, welke meerwaarde zij toevoegen aan de ondernemingen van haar klanten en hoe zij dit kunnen aanscherpen. Uit dit onderzoek kwam een actieve content strategie die ik meteen in heb kunnen zetten op de social media kanalen.

In mijn stageperiode heb ik het onwijs naar mijn zin gehad, ik voelde mij echt een onderdeel van team BQ, kreeg veel vrijheid, mocht meedenken aan projecten en het onderzoek helemaal naar mijn eigen hand zetten. Dit was een leuke uitdaging waar ik heel veel van heb geleerd.

Na het afstuderen heeft bQurius mij een baan aangeboden. Deze kans greep ik natuurlijk met beide handen aan. Nu ben ik werkzaam als Junior Communicatie Adviseur bij bQurius en haal ik veel plezier uit mijn werk, mag mijn eigen advies uitvoeren en beheer en adviseer de social media kanalen van onze klanten. Wil jij stagelopen bij bQurius of één van haar partners? Zeker een aanrader, misschien word jij dan ook wel mijn nieuwe collega!

Richard de Jong

Opleiding:  Tuinbouw & Akkerbouw HAS-hogeschool
Project: Welke stengeldichtheid/plantafstand is per plantperiode het meest rendabel in de belichte tomatenteelt
Jaar: 2019

In het derde jaar van mijn opleiding mogen wij zelf het leerjaar indelen. Je kan jezelf dus specialiseren over een bepaald onderwerp of een teelt. De vraag die als eerste bij mij op kwam is: “Wat wil ik na mijn studie?” Dit was voor mij nog erg onduidelijk en hier wilde ik tijdens dit schooljaar graag achter komen. Toen dacht ik “Wat als ik twee totaal verschillende stages ga lopen, zodat ik een beter beeld krijg van mijn toekomst.”

Zodoende ben ik bij bQurius terecht gekomen, om hier 15 weken een individuele opdracht uit te voeren. Ik ben tijdens deze periode verschillende teeltsystemen in de belichte tomatenteelt gaan vergelijken, op verschillen in kosten en opbrengsten. De teeltsystemen verschilden van stengeldichtheid en/of plantperiode. Ik ben data van verschillende bedrijven gaan vergelijken en ik heb een literatuuronderzoek gedaan om een betere productievoorspelling te kunnen doen. Daarnaast ben ik verschillende kosten gaan berekenen om uiteindelijk te kunnen bepalen welk teeltsysteem het meest rendabel is.

Ik heb veel vrijheid gekregen om zelfstandig te werken en heb ik mezelf extra kunnen verdiepen in de teelt, daarnaast heb ik ook veel geleerd over andere zaken in de tuinbouw. Hierdoor heb ik een breder inzicht kunnen krijgen in de sector. Binnen bQurius is iedereen bereid om je te helpen, met plezier ging ik elke dag naar mijn stage.

William van den Berg

Opleiding:  Technische Bedrijfskunde
Project: Onderzoek naar de toegevoegde waarde van de intraday markt voor bQurius
Jaar: 2018

Voor mijn derde jaar stage voor de opleiding Technische bedrijfskunde heb ik een mooie stageopdracht aangeboden gekregen door bQurius. Toen Bart en Lisette vroegen of ik met Excel en getallen kon omgaan was ik om. Getallen zijn mij meer waard dan woorden en dat ook nog gecombineerd met de tuinbouw maakte dit de ideale combinatie voor mijn stageopdracht. Tijdens mijn stage heb ik de ruimte gekregen om veel nieuwe dingen te proberen en als dit niet lukte kon ik altijd bij collega’s terecht om vragen te stellen. Ik heb heel veel geleerd op energie gebied, Excel handigheidjes en een professionele houding. Klanten van bQurius hebben mij motiverend ontvangen en hebben tijd voor mij vrij gemaakt om te helpen bij het onderzoek.

In week zes kreeg ik al een aanbod om te blijven werken na mijn stageperiode, dit samen met de mooie complimenten van de ondernemers voor mijn geleverde werk heeft mij erg gemotiveerd gedurende het stagetraject. Ik ben dan ook erg trots op het eindresultaat en alle ervaringen die ik heb opgedaan. Na mijn stage heb ik het genoegen gekregen om via een 0-urencontract door te kunnen werken bij bQurius naast mijn laatste schooljaar.

Agnieszka Noras-Pietrzak

Opleiding:  Human Resource Management aan de Haagse Hogeschool
Project: Het binden van de flexibele schil bij de Kabel- ondernemingen
Jaar: 2017

Tijdens de laatste fase van mijn studie, Human Resource Management aan de Haagse Hogeschool, heb ik praktijkonderzoek gedaan naar de binding van uitzendkrachten bij de trostomatenkwekerijen. Deze mogelijkheid heb ik gekregen via het adviesbureau bQurius. Na mijn eerste gesprek bij de opdrachtgever met Suzanne van der Spek over het mogelijke probleem binnen de tien locaties raakte ik gelijk enthousiast en ik voelde dat het onderzoek erg serieus werd genomen. Dit gaf mij nog meer motivatie en energie als onderzoeker!

De periode van mijn afstuderen heb ik als erg positief ervaren. Het onderzoek verliep zonder problemen en ik kreeg veel hulp en ruimte van de kant van bQurius. De samenwerking met de arbeidsverantwoordelijken was goed en het bezoeken van alle tien locaties die verspreid liggen in het hele Westland, was goed in te plannen. Iedereen was enthousiast en geïnteresseerd in mijn onderzoek, de opdrachtgever wilde het probleem in de organisatie oplossen en dit gaf mij ook extra motivatie. Kortom als je een serieuze en prettige opdrachtgever zoekt voor jouw afstudeerproject is het adviesbureau bQurius een aanrader!

Hidde van Duijn

Opleiding:  Bedrijfskunde & Agribusiness HAS-hogeschool
Project: Bedrijfsvergelijking tomatensector
Jaar: 2017

Voor mijn derde jaar aan de HAS zocht ik een financiële stage en al snel kwam ik bij bQurius uit. Vanaf de eerste week heb ik me hier thuis gevoeld en ging ik met plezier elke dag van Zeeland naar Schipluiden. De relaxte sfeer en gezellige mensen zorgden ervoor dat mijn onderzoek nagenoeg vanzelf ging. Voor mijn onderzoek heb ik 29 tomatenkwekerijen vergeleken op financiële kengetallen van de jaren 2013 tot en met 2015. De cijfers voor dit onderzoek zijn afgeleid uit de database van de Kamer van Koophandel. Met deze opdracht heb ik mijn financiële kennis uitgebreid en veel meegekregen van verschillende bedrijven.

Tijdens dit onderzoek heb ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid gekregen waardoor het echt mijn project werd. Al mijn vragen werden direct en uitgebreid beantwoord. Kortom ik heb een super stage beleefd. Dit is waarom ik erg blij ben dat ik nu als werknemer aan de slag kan en deze leuke tijd door kan zetten. Ik hoop nog veel projecten en onderzoeken voor bQurius te kunnen doen.

Maxime van der Schans

Opleiding:  Officemanagement
Project: De aantrekkelijke werkgever
Jaar: 2016

Daar ging ik weer.. richting de tomaten! Sinds mijn 14e had ik de tomaten kwekerij niet meer van dichtbij gezien en nu ging ik er elke week onderzoek doen. Tijdens mijn stage bij bQurius heb ik onderzoek gedaan voor De Kabel. Hier heb ik onderzocht hoe De Kabel een aantrekkelijke werkgever blijft voor de scholier. Deze stage heeft mij heel veel geleerd op zowel vakgebied als persoonlijk vlak.

Ik heb het als zeer leerzaam ervaren om een kijkje te mogen nemen op de P&O en marketing afdeling. bQurius stimuleert je om verder te groeien en je te helpen waar nodig. Omdat zij een groeiend bedrijf zijn is het leuk om mee te mogen denken aan de toekomst. Tijdens het onderzoek heb ik heel veel zelfstandig mogen werken en werden mijn ideeën en aanbevelingen enthousiast ontvangen.

Tom Koene

Opleiding:  Tuinbouw & Agribusiness
Project: Jaarrond tomaten leveren
Jaar: 2016

Via mijn zwager Piet kwam ik terecht bij bQurius. Ik kan niets anders zeggen, dan dat ik bQurius echt een super leuk, leerzaam en interessant bedrijf vind. Het bedrijf heeft alles in huis wat een modern tuinbouwbedrijf tegenwoordig nodig heeft. Door dat van dichtbij te ervaren leer je ontzettend veel.

Ik ben gedurende het afstuderen erg goed begeleid en heb veel verantwoordelijkheid gekregen. In tegenstelling tot veel andere bedrijven neemt bQurius het onderzoek wel serieus. Zij waren erg tevreden over mijn onderzoek. Het is dat ik thuis de zaak in ga, anders had ik hier zeker willen blijven werken!

Bart Setz

Opleiding:  Bedrijfsmanagement MKB
Project: bQurius; van idee naar strategie
Jaar: 2013

In het voorjaar van 2013 heb ik bij bQurius mijn afstudeerproject voor de opleiding Bedrijfsmanagement MKB voltooid.
bQurius stond toen nog in de kinderschoenen en was meer een goed idee dan een doorontwikkeld plan.

Onder de noemer “Van idee naar strategie” heb ik daarom een bedrijfsplan mogen opstellen voor deze nieuwe onderneming.
Tijdens dit traject heb ik vanuit samenwerkingsverband ‘De Kabel’ veel geleerd over de tuinbouw en het bedrijfsleven in het algemeen.

Tot mijn groot genoegen werd ik bij de start van mijn afstuderen al geconfronteerd met het aanbod voor een mogelijke baan binnen bQurius na mijn studie. Iets beters kun je aan het eind van je studie niet treffen lijkt me!
In september 2013 ben ik dan uiteindelijk ook in dienst gekomen van bQurius.