Nothing beats a first impression

P&O

Gepubliceerd: 04 - 02 - 2020

Nothing beats a first impression

Het is weer tijd voor mij om een bQoute schrijven en met recht zeg ik dan ik mag een bQoute schrijven! Hoe leuk is het dat je werkgever je stimuleert om out of the box te denken (iets wat ik niet makkelijk vind, maar steeds meer wil doen) en te beschrijven wat je bezig houdt. De afgelopen dagen was ik in het heerlijke Ibiza samen met mijn beste vriendinnen. Een gezellig clubje van 5 waarbij je volledig jezelf kunt zijn en die jou eerlijk en oprecht een spiegel kunnen voorhouden. Als je zo samen bent met personen die jou door en door kennen besef je je ook wat je allemaal hebt en vooral waar je toe in staat bent!

In een groep met verschillende individuen heb je ook ieder een andere rol die je aanneemt. Ben jij een kartrekker of volg je? Ga jij uit van jezelf of laat je je leiden door anderen? Er is geen goed of fout, iedereen is anders. Dit zijn vragen die ook voor jou als individu op je werk gelden. Jij bent niet je collega en je collega is niet jou. Het klinkt alsof dat niet fijn is, maar dat is het wel. Niet alleen voor jou, maar ook voor je werkgever. Als werkgever wil je toch niet alleen maar creatieve denkers in een team zonder dat er structuur is en andersom? Hoe gaaf is het dat je collega helemaal opgaat in het zo goed mogelijk telen van een tomaat en jij ondersteunt het door de juiste medewerker op de juiste plek te zetten. Zo haal je samen het beste resultaat. Dat klinkt goed toch!?

In de huidige arbeidsmarkt is het steeds moeilijker om personeel te werven en moet je opvallen als werkgever. Natuurlijk is salaris belangrijk, maar wat straalt een bedrijf uit en hoe gaan ze te werk? Ik ben van mening dat als je gelooft in je bedrijf je de juiste persoon werft. Dit begint met de uitstraling van je bedrijf en wat stralen de medewerkers uit. Hoe lopen ze rond en hoe ziet je locatie eruit? Stel, je loopt een rondje in je bedrijf wat zie je dan? Wat wil je bereiken en belangrijker nog hoe ga je dat bereiken?

Ik werk bij verschillende locaties en elke keer als ik naar binnen loop ben ik bezig met wat ik zie, waarom hoor ik je denken? Het klinkt misschien gek, maar die eerste indruk blijft hangen. Wat ziet de kandidaat als hij of zij voor de eerste keer het pand binnenkomt? Welke eerste indruk geef je af?

Mijn advies is loop dat dagelijkse rondje in je bedrijf eens opnieuw met mijn blog in je achterhoofd. Ik durf te wedden dat je iets ziet wat je eerder nog niet is opgevallen!?

Deel deze pagina op social media

Contact opnemen over dit onderwerp?

Anouk Jägers

Adviseur Marketing & Communicatie

anouk.jagers@bqurius.nl