Masterclass: veranderingen

P&O

Gepubliceerd: 20 - 05 - 2020

Masterclass: veranderingen

Gefeliciteerd met je deelname aan de Masterclass: Veranderingen.

Veranderingen… De wereld om ons heen verandert continue en adequaat reageren op veranderingen is essentieel. Het waren de laatste jaren veel gebruikte teksten in columns, blogs enz. Ik kreeg er soms een beetje jeuk van. Ze werden zo gewoon. Ondanks dat heb ik dit soort teksten zelf vast ook gebruikt.

Gebruik ervan was vaak, als ik zelf de verandering ingang moest brengen, of een ander bewust moest maken van het belang van verandering. In het algemeen staan we niet allemaal voorin de rij om mee te gaan in een verandering.

Op zondag 15 maart jl. volgde ca 17 miljoen mensen in 1 klap collectief de Masterclass Omgaan met Veranderingen. Een ingelaste uitzending met een duidelijk bericht. Vanaf morgen is alles anders! Niemand was uitgesloten van deelname, zonder intake, weinig voorbereiding, je kon niet stilletjes achterin de klas zitten, geen terugkomdag, geen time-out…BAM iedereen zat op de 1e rij. Dag in dag uit was je deelnemer. Het enige verschil, en tegelijkertijd een essentieel verschil, was misschien wel de mate van invloed op je persoonlijke situatie.

Voor wie is er vanaf 15 maart niets veranderd? Ik denk dat hier ‘niemand’ genoemd kan worden.

De boodschap was aan iedereen hetzelfde; houd 1,5 meter afstand. De reacties waren verschillend. Is dit bijzonder? Of eigenlijk heel herkenbaar?

Na de persconferentie heeft zo goed als iedereen wel iets moeten doen of laten. En hierbij ook bij zichzelf iets gevoeld en/of bij personen om je heen misschien iets gezien wat je zelf niet herkende.

Verstijfd, verschrikt, angstig, opstandig, laconiek, strijdbaar, rebels, verslagen, bevroren, gelaten, creatief…. Zomaar wat reacties die je misschien bij jezelf of anderen zag. Heb je profijt gehad van de gevoelens? Ervaarde je een talent waar je blij mee was? Heb je plezier en steun gehad van een eigenschap of juist gemis gevoeld. Het was er misschien wel allemaal. Heb je het gedeeld? Hoe is deze tijd voor jou? Vraag het aan elkaar.

Als P&O team is ons doel, dat de ondernemer en de medewerker in contact zijn. Hier zetten wij ons voor in. Want hoe groot, hoe belangrijk of hoe urgent een verandering ook is, de reactie verschilt van mens tot mens.
Wij helpen ook jouw team hier graag mee.

Deel deze pagina op social media

Contact opnemen over dit onderwerp?

Suzanne van der Spek

P&O Adviseur

suzanne.spek@bqurius.nl