Tegenwoordig vind je veel informatie op internet, veel onderwerpen met elk een eigen uitleg. Het werd weer tijd voor blog en wat doe je dan? Je gaat zoeken naar een onderwerp waar je over na wilt denken en waar je iedereen mee wilt inspireren. Zo kwam ik een website tegen waar gesproken wordt over HRM Barometer 2016-2017. Mijn interesse was gewekt en even later viel deze HRM Barometer op mijn digitale deurmat.

In deze Barometer worden verschillende onderwerpen beschreven, zoals duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning en organisatieontwikkeling. Bij het lezen van de inhoudsopgave valt mijn oog direct op het hoofdstuk “De toekomst van HRM” met als koptekst ‘Kennis delen vermenigvuldigt de vooruitgang’. Hoe zien zij die toekomst en belangrijker nog hoe zie ik die zelf? Er wordt gesproken over de focus van andere aandachtsgebieden, doordat veel administratieve werkzaamheden gedigitaliseerd kunnen worden. Die aandachtsgebieden zijn de ontwikkeling van je personeelsbestand en het strategisch meedenken met de organisatie.

Zelf ben ik van mening dat organisaties, met een duwtje in de goede richting vanuit P&O, meer uit de medewerkers kunnen halen. Medewerkers opleidingen aanbieden is dan niet het enige wat je kunt doen. Door je kennis te delen kun je jezelf en een ander laten groeien. Hierin spreekt een zelfsturend team mij aan. Bij de groei van je organisatie groeit ook het personeelsbestand. Door die groei kun je als directie niet met alle processen bezig zijn en is het belangrijk om te delegeren. De nadruk ligt dan op kennisuitwisseling en samenwerken. Dit vraagt meer zelfsturing van de medewerker.

Wat is nu eigenlijk een zelfsturend team? Het is een groep medewerkers die gezamenlijk verantwoordelijkheid dragen voor het totale proces of een deel van het proces binnen de organisatie. Je kunt hierbij denken aan een management team. Het team staat centraal en niet het individu. De verantwoordelijk van het team wordt niet uitgedrukt in termen van een taak, maar het gaat om het resultaat. Samen bereik je meer en resultaatgerichtheid is hier een belangrijke schakel. Om dit te ondersteunen heb je leidinggevenden nodig die medewerkers optimaal laten functioneren en eruit halen wat erin zit.

Deel op LinkedIn Deel op WhatsApp Blijf op de hoogte

Meer bQuotes