Een mooi woord, met verschillende betekenissen. Eén betekenis die mij aanspreekt is; door middel van prikkels het maximale uit de capaciteiten van de medewerker en/of jezelf te halen. Bij het lezen van deze zin vraag ik mij af, hoe bereik je dit?

Als jij degene bent die binnen jouw organisatie medewerkers aanstuurt, dan wil je er voor zorgen dat de juiste persoon op de juiste plek zit. De kwaliteiten van een medewerker moeten op het werk aansluiten, maar hoe zorg je hiervoor? Aan de andere kant kun je als medewerker ook invloed hebben om op de juiste plek te zitten. Wil je van je werk een succes maken? Stel je zelf dan eens de volgende vragen.

Heb je realistische doelen neergezet?
Constant aan het werk zijn zonder dat het afkomt, werkt niet motiverend. Als leidinggevende is het belangrijk om je medewerker vertrouwen te geven. Als medewerker kun je meedenken over je doelen en of deze realistisch zijn. Stel een planning op en evalueer samen of het lukt. Samenwerken is hier het sleutelwoord.

Uit je je waardering?
Waardering uiten is ook een prikkel voor de motivatie. Veel leidinggevenden denken dat waardering uiten een hoger salaris betekent. Dit is belangrijk voor de medewerker, maar in de meeste gevallen staat het niet op nummer één. Een compliment geven en belangstelling tonen in hun bijdrage kan al genoeg zijn. Een borrel regelen als een project succesvol is afgerond kan ook een belangrijke stimulans zijn voor de waardering en daarbij de motivatie van de medewerker. Waarom zou je als medewerker niet je waardering uiten richting je leidinggevende? Samen kun je meer bereiken.

Hoe communiceer je?
Communicatie is belangrijk in het motiveren van elkaar. Niet elke medewerker kan betrokken worden bij beslissingen die het bedrijf maakt, maar je kunt ze wel regelmatig informeren over de voortgang. Hierdoor krijgt een medewerker het gevoel dat hij/zij onderdeel is van het bedrijf en niet alleen maar iemand is die werk uitvoert. Voor de medewerker geldt de vraag, ben jij betrokken bij de organisatie? Ben jij benieuwd naar de voortgang van een project? Jouw betrokkenheid kan een grote rol spelen binnen de samenwerking met jouw leidinggevende.

Zijn er binnen de organisatie mogelijkheden om door te groeien?
Is dit bekend bij jou als medewerker en word je uitgedaagd om hierover na te denken? Dit gespreksonderwerp jaarlijks terug laten komen tijdens een functioneringsgesprek is essentieel. Het is niet altijd mogelijk om een medewerker te laten doorgroeien, maar is er dan een extra taak om het werk afwisselender te maken?

Deze vragen kunnen je ondersteunen om te onderzoeken hoe het met jouw motivatie is. Ga je met plezier naar je werk en word je uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen? Sfeer binnen een team en kansen om te ontwikkelen zijn belangrijke factoren voor het enthousiasme van medewerkers. Elke medewerker is anders en vraagt om een andere aansturing. De ene medewerker heeft ondersteuning nodig en de ander moet juist afgeremd worden.

Welke prikkel heb jij nodig om gemotiveerd te raken?

Deel op LinkedIn Deel op WhatsApp Blijf op de hoogte

Meer bQuotes