Je hebt de stap gezet, je verandert van baan, maar wat gaat er allemaal op je af komen? Nieuwe werkwijzen, collega’s en ga zo maar door. Het begint allemaal bij het opzeggen van je huidige baan. Hoe gaan ze reageren? Hoe ga je het afronden? Er schiet van alles door je hoofd. Collega’s vinden het jammer dat je weggaat, maar ze begrijpen je keuze. Daarna is het tijd om je huidige werkzaamheden af te ronden. Die laatste werkdag staat in het teken van afscheid nemen en terugkijken op wat je bereikt hebt. Wellicht nog wat vrije dagen tussendoor en dan op naar de nieuwe baan. Hoe zal het zijn en hoe ga je het aanpakken? Door het sollicitatie gesprek heb je een idee, maar klopt het ook met de werkelijkheid?

De dagen vliegen om en dan is daar die eerste werkdag. Je hebt er zin in, maar spannend is het wel. Op zo’n eerste dag zie je veel gezichten en krijg je veel informatie. Je stelt je voor aan iedereen en ga dan maar eens alle namen onthouden!? Aan het einde van de dag op weg naar huis zit je hoofd vol met nieuwe indrukken. Hoe ga je alles begrijpen en hoe ga je het aanpakken? De volgende dagen is het vooral kennismaken en de bedrijven leren kennen. De eerste week vliegt voorbij en dat is een goed teken. Yes, dit gaat wat worden en je krijgt nog meer zin in de tweede week.

Na een aantal weken is het einde proeftijd gesprek gepland. Een goed gesprek waarin je de ervaringen van de afgelopen weken deelt. Wat gaat goed en wat kan er nog verbeterd worden? Soms ben je nog onzeker over je aanpak, maar met de juiste informatie en daadkracht kom je er wel. Met veel energie ga je de tweede maand in. Conclusie; een nieuwe baan haalt je uit je comfort zone, het leert je nieuwe inzichten en werkwijzen. Nadenken over verandering en hoe jij van waarde kunt zijn voor de organisatie zijn belangrijke doelen. Samen met je al opgedane ervaring heb je een nieuw succes binnen handbereik.

Wat was jouw laatste succes?

Deel op LinkedIn Deel op WhatsApp Blijf op de hoogte

Meer bQuotes