De afgelopen weken ben ik veel bezig geweest met het onderwerp aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Ik ben naar een HR arbeidsvoorwaardencongres geweest om te ontdekken wat er nu speelt en hoe ik dat als P&O ’er kan vertalen naar het werkveld. Het was een interessante dag, maar wat zijn nou aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Ik heb genoeg voorbij zien komen, maar lang niet alles blijft hangen. Elk bedrijf is anders en dan is het belangrijk om je te beseffen wat je wel kunt introduceren en wat niet. Het gaat om het totaalplaatje. Bij veel bedrijven speelt nog vaak genoeg de gedachte dat salaris en een goede bonusregeling (de excentrieke motivatie) het belangrijkst is. Natuurlijk ga ik niet ontkennen dat het een belangrijke arbeidsvoorwaarde is, maar het is zeker niet het belangrijkste.

Wat motiveert medewerkers om zich in te zetten voor je bedrijf? Er is geen goed of fout, maar het is belangrijk om te realiseren hoe betrokken medewerkers zijn in je bedrijf. Wat vertellen ze aan anderen over hun werkdag?

De meest opvallende vragen die spelen bij medewerkers zijn;
• Heb ik de kans om wat ik het beste doe elke dag te doen?
• Krijg ik erkenning voor wat ik doe?
• Telt mijn mening? Heb ik de vrijheid om zelf dingen te bedenken?
• Is mijn bijdrage belangrijk?
• Krijg ik kansen om te leren en groeien?

Met de antwoorden op deze vragen krijg je de motivatie die vanuit de medewerker zelf komt. Dit is de intrinsieke motivatie. Dit is per medewerker verschillend, de één vindt dat de sfeer op het werk bijdraagt aan betrokkenheid en de ander ziet dat in meedenken met de toekomst van het bedrijf. Belangrijk is het vertrouwen wat je iemand geeft. Regelmatig dat gesprekje met je medewerker heeft veel meer resultaat dan je denkt.
Ook als medewerker moet je jezelf afvragen wat je drijfveer is om bij een bedrijf te werken. Waar ligt je interesse en je ambitie? In welke rol word jij gelukkig? In de huidige tijd waar alles sneller dan snel gaat, mag je best eens even de tijd nemen om deze vragen voor jezelf te beantwoorden?
Mijn tip is, creëer een rustig moment, leg je telefoon weg en stel jezelf die vragen. Het kan je altijd iets brengen!

Wanneer ga jij dat lampje aanzetten?

Deel op LinkedIn Deel op WhatsApp Blijf op de hoogte

Meer bQuotes